Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΕΛΩ, ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΑ ΦΟΡΕΣΩ!



   
 

Ποιο θα μπορούσε να είναι το καταλληλότερο άρθρο, εκείνο που θα αποτελούσε σημείο αναφοράς, αναρωτιόμουν. Σκέφτηκα πως όλα τα προβλήματα ξεκινούν μόλις επιχειρούμε να ανοίξουμε τη καταραμένη ντουλάπα! Ένα έπιπλο που συνήθως αποτελεί πρόβλημα για το που θα τοποθετηθεί, σε ποιο τοίχο, σε ποιο δωμάτιο, μήπως θα αποτελέσει το δωμάτιο όλο;… Η πικρή αλήθεια είναι πως ασχέτως με το μέγεθος μιας ντουλάπας ο θησαυρός που υπάρχει μέσα είτε μικρός είτε μεγάλος είτε τόσος που υπερχειλίζει, πάντοτε θα κατακλύζει ολόκληρο το δωμάτιο ή ακόμα και το σπίτι. Τα ρούχα είναι κάτι σαν την ανορεξία. Δεν είσαι ποτέ ικανοποιημένος, αποζητάς περισσότερα και όταν το συνειδητοποιείς είναι πλέον αργά και είναι σίγουρο πως πάντοτε αναγκάζεσαι να το κάνεις, καθώς έχει κάτι καταστραφεί, στη δική μας περίπτωση, αυτό είναι το πορτοφόλι. Τι μας σταματά λοιπόν από μια γρήγορη στιλιστική επιλογή;
Εκείνο που θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε στο διαρκή διάλογο του παραλόγου με τον εαυτό μας, καθώς στεκόμαστε μπροστά από το άλυτο αυτό μυστήριο που αντικρίζουμε, είναι τι θέλουμε να εκπέμψουμε με την εκάστοτε εμφάνιση, που επρόκειτο να δημιουργήσουμε. Θέλω να εντυπωσιάσω; Να περάσω αδιάφορος; Με τι στιλ επιθυμώ να το κατορθώσω; Αφού εντοπίσουμε το στιλ που επρόκειτο να υιοθετήσουμε, επιλέγουμε τη γραμμή και το χρώμα των ρούχων που θα δώσουν το αποτέλεσμα που επιθυμούμε. Να διευκρινιστεί, πως μιλάμε για τα ρούχα που διατίθενται στη προσωπική μας συλλογή, δεν τρέχουμε στα μαγαζιά κάθε φορά που θέλουμε να ολοκληρώσουμε ένα outfit. Αυτό γίνεται στην περίπτωση που το συγκεκριμένο κομμάτι απουσιάζει από την ολοκλήρωση πολλών outfits, έχοντας γίνει πλέον απαραίτητη η αγορά του.   
Συχνή συνήθεια όλων αποτελεί η κατηγοριοποίηση των ρούχων. Ρούχα καθημερινά, για τη δουλειά, βραδινά, για ειδικές περιστάσεις. Ποιος ο λόγος να περιορίζουμε τα καθημερινά σύνολα κάνοντας τα αδιάφορα, φυλάγοντας τα «καλά μας» για τις πολυπόθητες εξόδους( οι οποίες πολύ πιθανό να κυρωθούν στην τελική) και πως θα νιώσουμε στη περίπτωση που αντικρίσουμε κάποιον στο φως της ημέρας με το βραδινό μας outfit; ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ! Είναι ανώφελο και επώδυνο να κρατούμε ένα ιδιαίτερο ίσως και αγαπημένο κομμάτι για κάποια συγκεκριμένη περίσταση, φοράμε το οτιδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Να ξεκαθαρίσω πως δεν εννοώ να βγείτε πουρνό πουρνό με τη πούλια και το στρας, υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις που θα αναλυθούν σε ακόλουθο άρθρο, για το κεφάλαιο λάμψη στο ρούχο.
Σίγουρα σε μια ντουλάπα θα υπάρχουν και εκείνα τα ρούχα, τα οποία είτε απορούμε γιατί τα είχαμε αγοράσει είτε επειδή έχει περάσει η εποχή τους ή διότι έχουν πολυφορεθεί ή ακόμα καταστραφεί.  Μην τα πετάτε χρησιμοποιήστε τα έξυπνα! Φορέστε τα στο γυμναστήριο ή σε διάφορες αγγαρείες ή μέσα στο σπίτι. Αν πάλι έχουν κάποιο ψεγάδι, καλύψτε το, φορώντας ένα επιπλέον ρούχο ή μετατρέψτε τα. Αν δε σας αρέσουν ή θεωρούνται πλέον εκτός μόδας δώστε τους ευκαιρία και χρόνο. Η μόδα είναι ρόδα και γυρίζει.
Π. Τερζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου