Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

ΣΥΝΔΥΑΖΩ ΤΑ ΑΣΥΝΔΥΑΣΤΑ!



Συνδυασμός. Μία λέξη ορόσημο για κάθε στιλιστική εμφάνιση. Πηγαίνει το τάδε ρούχο με το άλλο; Τα χρώματα τους συνδυάζονται, τα prints; Μία λέξη που έρχεται σε αντίθεση με τη μόδα, εμποδίζοντας τη να εκφραστεί. Αν συνδυάζετε τα ρούχα σας, βουλιάζετε άμεσα στα στερεότυπα, αποτρέποντας σας από το να εκμεταλλευτείτε τη χρωματική παλέτα και την ποικιλία των υφασμάτων των ρούχων που διαθέτετε στο σύνολο της, παίζοντας μόνον με κάποια μερίδα αυτής. 
Η γυναίκα φαινόμενο που έσπασε αυτές τις προκαταλήψεις, ενέπνευσε και απελευθέρωσε τόσο κόσμο, συμπεριλαμβάνοντας και εμένα, μέσα από την εκπληκτική ενδυματολογική της δουλειά στη σειρά και τις ταινίες “Sex and the City”, είναι η Patricia Field. Αναλύοντας λοιπόν, κάποια από τα outfits της γνωστής τηλεπερσόνας, Carrie Bradshaw θα γίνει κατανοητό πόσο εύκολο και περισσότερο ενδιαφέρον είναι αν καταργήσουμε τον συνδυασμό και αφήσουμε το μάτι μας να λειτουργήσει ελεύθερα.
   Στο συγκεκριμένο outfit συμβαίνει το άκρως αντίθετο από αυτό που συνηθίζεται, αλλά ταυτόχρονα είναι και περισσότερο δελεαστικό από οποιαδήποτε άλλη συμβατική επιλογή. Γίνεται επιλογή δύο παντελώς φαινομενικά ασυνδύαστων κομματιών και έπειτα ακολουθεί το παιχνίδι, το πώς δηλαδή θα δεθούν αυτά τα κομμάτια μεταξύ τους. Φαντάζομαι πως αν είχατε το παραπάνω φόρεμα με το print και τη ριγέ μπλούζα δε θα τα φορούσατε ποτέ μαζί, να όμως που θα έπρεπε! Εφόσον έχουν φορεθεί τα ασυνδύαστα, καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να μειωθεί η αντίθεση μεταξύ τους στο ελάχιστο. Συνήθως επιλέγεται ένα ήπιο χρώμα-τα (στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουν επιλεχθεί οι αποχρώσεις του γκρι και του καφέ)  στη παλέτα του οποίου/ των οποίων θα κινηθούν τα υπόλοιπα κομμάτια που είναι επιθυμητό να προστεθούν. Για να γίνει επιτυχής μία τέτοιου είδους προσπάθεια είναι προτιμότερο να αυξηθούν τα layers (η ζακέτα περιορίζει ακόμα περισσότερο την αντίθεση, κάνοντας την απαρατήρητη).
Στην περίπτωση που τα «ασυνδύαστα» παρουσιάζουν κοινά στοιχεία μεταξύ τους, είτε ως προς το ύφασμα, είτε το χρώμα ή αντίστοιχα το print, δεν χρειάζεται να μειωθεί κάποια αντίθεση, διότι δεν υπάρχει. Εκείνο που θα θεωρούταν θεμιτό, είναι να το ρίξουμε στα βαθιά. Δηλαδή, όπως φαίνεται στην εικόνα τα ρούχα που έχουν προτιμηθεί είναι από το ίδιο ύφασμα, αν όχι πολύ κοντά το ένα στο άλλο, βασικό χρώμα είναι το πράσινο και είναι και τα δύο floral. Αντί λοιπόν να το γυρίσει προς το συμβατικό, φορώντας μια λευκή γόβα, τονίζει το ρομαντισμό, προσθέτοντας το χρυσό βραχιόλι και τη χρυσή τσάντα, αλλά παράλληλα δίνει και μια ροκιά  με τη μαύρη ζώνη με τα τρουκς και το καφέ πέδιλο με επίσης μεταλλικά στοιχεία.   
Ξεχωρίστε! Βοηθήστε τα ρούχα σας να λάμψουν, παραμορφώνοντας τα.
Συνδυάστε τα ασυνδύαστα!



Π.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου