Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

LET'S GO SHOPPING!



Ένα είναι σίγουρο, κάθε καινούργιο ρούχο που εισέρχεται στη ντουλάπα πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν καινούργιος φίλος από τα υπόλοιπα. Τα υπόλοιπα ρούχα ως μια παρέα μεταξύ τους οφείλουν μέσω της δικής μας προσπάθειας να γνωριστούν με το νέο μέλος και να το εντάξουν σε αυτήν. Με αποτέλεσμα να προκύπτουν πολυάριθμοι συνδυασμοί (κάποιοι από τους οποίους δεν θα φανταζόμασταν πως μπορούν να προκύψουν τη στιγμή που αγοράζαμε αυτό το ρούχο)  μέσα από τους οποίους ξαναζούμε τα παλαιότερα ρούχα και περιορίζουμε τις εμφανίσεις των νέων, καθώς δοκιμάζοντας παλιά κομμάτια με ένα καινούργιο μπερδεύουμε το μάτι αυτών που παρακολουθούν το στυλ μας, ανατρέποντας τους από το να γνωρίζουν το περιεχόμενο της ντουλάπας μας και το μέγεθός του. Διότι ο θησαυρός αυτός είναι προσωπικό μυστικό και αν επιτρέψετε να φανερωθεί έχετε χάσει. Δώστε ευκαιρίες στα ρούχα σας, μην μένετε σταθεροί σε έναν μόνο συνδυασμό.
Πριν βγείτε στα μαγαζιά κάντε έναν έλεγχο του τι χρειάζεστε, αγοράζοντας ρούχα που θα σας διευκολύνουν, βοηθώντας σας να ολοκληρώσετε τα outfits που παραμένουν ανολοκλήρωτα. Δεν υπάρχει λόγος να σπαταλάτε πολλά χρήματα για τα συμπληρωματικά ρούχα. Αν μάλιστα υπάρχει χρόνος και δεν αποτελούν ανάγκη περιμένετε για τις εκπτώσεις. Η περιορισμένη διαθεσιμότητα ρούχων, απαιτεί οικονομία στις αγορές. Εφόσον συνειδητοποιήσετε πως επρόκειτο να αγοράσετε αρκετά, προτιμήστε την ποσότητα και αφήστε την ποιότητα για αργότερα. Ένα φθηνό ρούχο, εάν έχει φορεθεί και συνδυαστεί σωστά μπορεί όχι μόνο να ξεπεράσει ένα πολύ ακριβότερο του άλλα κάλλιστα να υπερβεί την χρηματική του αξία, καθώς τα φαινόμενα απατούν! Αν σας δημιουργηθεί το δίλλημα, στη περίπτωση που βρεθείτε ανάμεσα στην αγορά ενός χρήσιμου και ενός μη απαραίτητου ρούχου, γνωρίζετε την απάντηση. Αφήστε τη δεύτερη επιλογή για την επόμενη φορά, αν δεν υπάρχει πλέον, ακόμα καλύτερα για την τσέπη σας.      
Κάποιες φορές ένα καινούργιο ρούχο δε βρίσκει ανταπόκριση από τα ήδη υπάρχοντα ρούχα. Σημαίνει πως έκανα κακή αγορά; Πως είμαι ανίκανος να το συνδυάσω με κάποιο άλλο; Ίσως ναι αλλά εγώ το βρίσκω δικαιολογία. Ένα ρούχο τέτοιου είδους αποτελεί ιδιαίτερο κομμάτι, δεν ήταν μια συνηθισμένη αγορά όπως οι άλλες, είχε κάτι που σας έκανε ίσως να το αφήσετε στην αρχή, αλλά το τολμήσατε γιατί σας άρεσε και ήταν σωστή κίνηση αφού πιθανότατα θα αποτελέσει υπόβαθρο για την επέκταση του προσωπικού σας στυλ. Το γεγονός όμως ότι δεν μπορείτε να το φορέσετε οφείλεται στο ότι χρειάζεται χρόνο και υπομονή. Μπορεί να το δοκιμάζετε κάθε φορά και να το βγάζετε, επειδή νιώθετε ότι κάτι πάει στραβά, θα υπάρξει όμως η στιγμή που θα το θεωρήσετε απαραίτητο και τότε όχι απλά θα νιώσετε υπερήφανοι για την επιλογή σας, αλλά αυτή σας η εμφάνιση θα σηματοδοτήσει το ξεκίνημα μιας νέας εικόνας, την οποία τώρα θα αρχίζετε να ανακαλύπτετε. Οι αγορές αυτές όμως καθίστανται λάθος, αν δεν υπάρχει το βασικό υπόβαθρο στη ντουλάπα σας. Τι εννοώ; Αν μια ντουλάπα είναι γεμάτη με κομμάτια τα οποία δεν μπορούν να φορεθούν εύκολα, διότι δεν μπορούν να συνδυαστούν ή απαιτούν ανάλογες περιστάσεις και από την οποία απουσιάζουν ρούχα που γνωρίζουμε ότι χρειάζονται και δεν υπάρχουν, τότε πρέπει να τις αποφύγουμε. Οι ευκολοφόρετες αγορές είναι το μυστικό. Όταν υπάρχει από την άλλη δυνατότητα να αγοραστούν μπορείτε να δώσετε κάποια επιπλέον χρήματα, μην το παρακάνετε βέβαια.

Ευχαριστώ το καφέ PANHEON(Προξένου Κορομηλά, Θεσσαλονίκη) για τη φιλοξενία, αποφεύγοντας το δαίμονα τρυπάνι στο μπαλκόνι μου.
Π.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου