Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

BLACK& WHITE



Κάθε χρώμα ξεχωρίζει για ένα ιδιαίτερο, δικό του χαρακτηριστικό, την ένταση, το βάθος, την απαλότητα, το μυστήριο. Ένα όμως μόνο εδραιώνει το κύρος και αυτό είναι το μαύρο. Όχι πως δεν υπάρχουν άλλα χρώματα, που δεν προσδίδουν κύρος, αλλά πέρα του γεγονότος ότι το μαύρο υπερβαίνει σε κύρος κάθε άλλο χρωματικό αποτέλεσμα, λειτουργεί τόσο εύκολα. Ιδιαιτέρως όταν ένα outfit γίνεται total black
Θέλω να περάσω αδιάφορος; Μαύρο.
Θέλω να προσπαθήσω αλλά φοβάμαι; Μαύρο. 
Θέλω να γοητεύσω τα βλέμματα μυστηριωδώς; Μαύρο. 
Θέλω να τραβήξω την προσοχή με μέτρο; Μαύρο. 
Θέλω να προκαλέσω, χωρίς να το παρακάνω; Μαύρο. 
Θέλω να υπερβάλλω, ωθώντας  την εμφάνιση μου  στα άκρα; Μαύρο. 
Θέλετε να συνεχίσω; 
Το μαύρο θα αποτελεί πάντοτε τη safe επιλογή, ωστόσο, παρόλο που το μαύρο δεν έχει άλλες αποχρώσεις, σκουρότερες ή ανοιχτόχρωμες, υπάρχει τεράστια διαφορά από μαύρο σε μαύρο. Γεγονός που μπορεί να οφείλεται στο ύφασμα, την ποιότητα ή επειδή πολύ απλά το μαύρο ξεθωριάζει τρελά! Στην περίπτωση αυτή, όπως αναφέρθηκε σε περασμένο άρθρο (http://fashioncomplexity.blogspot.gr/2015/09/blog-post.html) συνδυάζω τις ‘αποχρώσεις’.
Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που δεν αγαπούν το μαύρο, το συνδέουν πιθανώς με κάποια δυσάρεστη κατάσταση. Η λύση για αυτήν τη μερίδα ανθρώπων βρίσκεται στην απέναντι πλευρά της παλέτας και είναι το λευκό. Δεν θεωρείται τυχαίο πως για να ξεχωρίσει η γυναίκα, σε μια από τις σημαντικότερες στιγμές της ζωής της, επιλέγει το λευκό, δεν θα υπήρχε άλλο χρώμα που θα την αναδείκνυε ως επίκεντρο, το σύμβολο αγνότητας αποτελεί παρελθόν. Όπως το μαύρο, έτσι και το άσπρο παρουσιάζει την ίδια ευκολία και κίνδυνο, διαφέρει όμως στο αποτέλεσμα. Το λευκό σημαίνει φως, οπότε δεν κρύβεται, άρα δεν υπάρχει μέτρο, ειδικότερα σε μία total white εμφάνιση. Μπορεί να επιτευχθεί με αποχρώσεις κοντά σε αυτό, όπως το ιβουάρ, το ζαχαρί και το σαμπανιζέ, περισσότερο vintage- λιγότερη λάμψη.
Όταν το άσπρο συναντά το μαύρο, οι πιθανότητες λάθους μειώνονται στο ελάχιστο. Οι black& white συνδυασμοί επιφέρουν απλότητα και κομψότητα, αποτελώντας τη καταλληλότερη και ασφαλέστερη επιλογή για την οποιαδήποτε περίσταση. Διότι ως γνωστόν το μαύρο και το άσπρο δεν γνωρίζουν εποχή!  
ΠΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου