Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

MID- SEASON OUTFITS







Η μετάβαση από το καλοκαίρι στο χειμώνα, θεωρείται από τους περισσότερους ως η δυσκολότερη, στην προσπάθεια επίτευξης ενός κατάλληλου outfit ημέρας. Βλέπεις τον ουρανό το πρωί,  είναι ηλιόλουστος, ντύνεσαι καλοκαιρινά, πηγαίνεις μια βόλτα, ο ουρανός συννεφιάζει, αρχίζει να βρέχει, η βροχή δυναμώνει, κρυώνεις, ειδικότερα τα πόδια σου, φοράς σανδάλια, τρέχεις στο σπίτι, αλλάζεις, επιλέγεις ρούχα περισσότερο χειμωνιάτικα, πηγαίνεις για έναν καφέ, η βροχή σταματά, κουφόβραση, ο ιδρώτας κιλά, νεύρα, χάπια, ταξί. Ή το αντίστροφο.
Η εποχή προϋποθέτει το συνδυασμό ρούχων και των δύο εποχών, κατοχυρώνοντας εφικτή την τροποποίηση ενός outfit κατά τη διάρκεια της ημέρας,  αντίστοιχα με τις απρόβλεπτες ορέξεις του καιρού.
Αν η όψη του καιρού φανερώνει, πως μια απότομη εναλλαγή, καθίσταται δύσκολη, τότε η εμφάνιση μας κλίνει προς την αντίστοιχη εποχή. Όμως επειδή τα φαινόμενα συχνά απατούν δεν αποκλείουμε την πιθανότητα. Στην περίπτωση που ο καιρός είναι ζεστός, ντυθείτε καλοκαιρινά, χωρίς απαραίτητα η εμφάνιση σας να φωνάζει καλοκαίρι. Επιλέξτε ένα σορτς με μία κοντομάνικη μπλούζα ή αν το επιτρέπει η θερμοκρασία, μακρυμάνικη, μακρύ δροσερό παντελόνι με ένα τοπ- αμάνικη μπλούζα. Αποφύγετε τα σανδάλια και τα πέδιλα, διότι το πιθανότερο είναι να αποδειχθούν λανθασμένη επιλογή, ωστόσο αν σας πληγώνει πως σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αναγκαστείτε να τα αποχαιρετήσετε, τολμήστε το. Σίγουρα τίθεται απαραίτητο να διαθέτετε στην τσάντα σας μια ζακέτα, ή ένα blazer ή ένα πουλόβερ, για πάσα ενδεχόμενο.
Όταν από την άλλη ο καιρός είναι κρύος, μπορείτε να επιλέξετε ένα μακρύ παντελόνι με ένα καλοκαιρινό μπλουζάκι, προσθέτοντας κάτι πάνω από αυτό, ότι τραβά η όρεξη σας. Προσέξτε όμως, κάθε πανωφόρι επιζητά και την εποχή του. Οι γούνες, τα παλτό και τα μπουφάν, είναι προτιμότερο να φοριούνται μόνον το χειμώνα. Στις
mid-seasons κάνουμε επιλογές, οι οποίες θα μας προφυλάσσουν από το κρύο, παράλληλα όμως θα τονίζουν πως ο χειμώνας δεν έχει καταφθάσει ακόμα. Κάποια καμπαρντίνα, ένα blazer, ζακέτα, τζιν μπουφάν- γιλέκο ή ένα πουλόβερ. Το πουλόβερ θεωρώ πως είναι μια περισσότερο τολμηρή πρόταση, αντικαθιστώντας την κλασσική ζακέτα, προστατεύοντας σας από το ξαφνικό απαράμιλλο κρύο της νύχτας. Συνδυάστε το με καλοκαιρινά ρούχα, σορτς, ακόμα και σανδάλια. Επίσης ρούχα που μετατρέπονται δυσάρεστα στη ζέστη, όπως το πουκάμισο, καλύτερα για εσάς να αποφευχθούν. Έξυπνη κίνηση σημειώνεται να φορεθούν δύο T- shirts- δύο αμάνικα- ένα κοντομάνικο κι ένα αμάνικο.
Αντιμετωπίστε αυτήν την περίοδο σαν μια περιπέτεια, προκαλώντας τον εαυτό σας, το τέλος της ημέρας θα αποκαλύψει εάν σημειώσατε επιτυχία ή όχι.
Στην Στέλλα με αγάπη,
ΠΤ        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου