Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

BALANCE



Το φετινό χειμώνα, μία από τις τάσεις που επικρατεί είναι οι long- midi pensil φούστες σε συνδυασμό  με την προσθήκη όγκου στο πάνω μέρος του σώματος. Ανάλογα ωστόσο με τις προτιμήσεις του καθενός, συνεπάγεται η αντικατάσταση ενός στιλ από ένα διαφορετικό, για την ικανοποίηση τους. Μια απρόσεκτη αντικατάσταση μπορεί δυστυχώς να επιφέρει διαταραχή της ισορροπίας ενός συνόλου. Πως επιτυγχάνεται η ισορροπία όμως;
Η ισορροπία μιας στιλιστικής εμφάνισης σχετίζεται κατά κύριο λόγο με τη γραμμή των ρούχων και πόσο μάλλον τη δεδομένη στιγμή που εμπλέκονται διαφορετικές γραμμές μεταξύ τους. Η διαχρονικότερη όλων, η στενή γραμμή, διακατέχει την απόλυτη ισορροπία. Μία γραμμή που αναδεικνύει την εκάστοτε σιλουέτα στο σύνολο της, συνοδευόμενη από ένα λεπτεπίλεπτο ζευγάρι παπούτσια (στιλέτο, οποιοδήποτε υπόδημα εφαρμόζει αγκαλιάζοντας το πόδι).
Σπάζοντας τη γραμμή, είτε με κάποια μικρή παράκαμψη, την προσθήκη δηλαδή χοντροκομμένου υποδήματος (χοντρό τακούνι, αρβύλα) και τσάντας είτε ελαφρώς μεγαλύτερη, παλτό σε φαρδιά γραμμή, μπουφάν, δεν σημαίνει πως χάνεται η ισορροπία. Αυτό συμβαίνει, καθώς τα παραπάνω  δεν αφορούν άμεσα την κυρίως γραμμή, την περικλείουν εξωτερικά, την ολοκληρώνουν, οπότε η ισορροπία διατηρείται.
Από την άλλη πλευρά, όταν επιθυμούμε να περιπλέξουμε φαρδιές και στενές γραμμές στον κυρίως κορμό του σώματος, εκεί διαφυλάσσει ο μεγαλύτερος κίνδυνος. Καταρχάς γίνεται επιλογή γραμμής σε αντιστοιχία με το μέρος του σώματος (κάτω ή πάνω). Έπειτα ακολουθεί το δέσιμο των δύο γραμμών, αποφεύγοντας την έκθεση τους και την έλλειψη ισορροπίας.
Πως κατορθώνεται αυτό:
Στη διπλανή εικόνα, έχει επιλεχθεί μία αυστηρά γεωμετρική midi φούστα σε αντίθεση με το πάνω μέρος, ένα φαρδύ χυτό πουκάμισο. Κοσμήματα ποικίλων μορφών και σχημάτων αποδίδουν τόσο τις πτυχές των μανικιών του πουκαμίσου, όσο και τα σχήματα της φούστας. Η τσάντα και η γόβα ολοκληρώνουν την πλέξη της εμφάνισης, υπηρετώντας τη γραμμή που δεσπόζει, αυτή της φούστας.  Το αποτέλεσμα δεν αποδίδει δύο ξεχωριστές γραμμές που συνδυάζονται, αλλά τη γέννηση μιας καινούργιας, αυτόνομης. 








 




Στην περίπτωση των φαρδιών γραμμών, όχι πως αδυνατούν να ισορροπήσουν από μόνες τους, η ολοκληρωτική τους  επικράτηση όμως, συνηθίζει να καταπίνει μια σιλουέτα. Είναι απαραίτητο λοιπόν κάποιο στοιχείο που θα μετατρέπει μια γραμμή που αν και αποκρύπτει το σώμα, σε γοητευτική. Ίσως να μην χρειάζεται και να υπάρξει κάποια επιπλέον λεπτομέρεια, αλλά το ίδιο το σώμα αποκαλύπτοντας το σε ελάχιστο βαθμό, να προσδώσει εκείνο που αποζητείται.








 Η επίτευξη μιας ισορροπημένης εμφάνισης είναι που βοηθά στην αποδοχή της από μέρους μας.   
ΠΤ   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου