Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

TURN FORMAL TO CASUAL



Υπάρχουν και εκείνα τα ρούχα που αποχωρίζονται το χώρο της ντουλάπας ελάχιστες φορές, ίσως μόνο και μία, διότι κατέχουν τον τίτλο των «ειδικών περιστάσεων». Η ιδιαιτερότητα τους δεν μας επιτρέπει να τα φοράμε αυτούσια σε καθημερινή βάση, διαφυλάσσοντας το αδίσταχτο πάθος για κάποιο επερχόμενο γεγονός. Αν αποκτήσουμε όμως θράσος και εφευρετικότητα μπορούμε να τα φορέσουμε για έναν καφέ στο κέντρο, όχι; Νομίζετε.
Ξεκινώντας από τα αμπιγέ, κομμάτια που μπορούν κάλλιστα, ανάλογα από την ποιότητα, να αναδειχτούν σε κομμάτια κλάσης ή φθήνιας, συνδεόμενα αυστηρώς με τη νύχτα. Για να μην παρεξηγηθώ, θα επικαλεστώ την αυθεντία, αναφέροντας πως στην ανοιξιάτικη/ καλοκαιρινή συλλογή 2014 της Chanel, παρουσιάστηκαν αμπιγέ φορέματα υψηλής ραπτικής με αθλητικά παπούτσια.
Προχωράμε λοιπόν, σε μια προσπάθεια αφαίρεσης του βάρους επισημότητας ενός ρούχου, γιατί η πικρή αλήθεια είναι πως η πούλια με το φως της ημέρας δεν αποτελούν αποδεκτό συνδυασμό, τουλάχιστον στην Ελλάδα. Επιλέγοντας ένα αμπιγέ φόρεμα να φορεθεί με αθλητικά και πουλόβερ ή φούτερ, μετατρέπεται ταυτόχρονα το στιλ του σε καθημερινό. Πως; Απλά αφήνοντας να προβληθεί μέρος της υπερβολής και όχι αυτή στο σύνολο της. Φυσικά, αν δεν έχετε την αντοχή ή αδυνατείτε να υποστηρίξετε τα ψηλοτάκουνα, το αθλητικό είναι ευπρόσδεκτο με επίσημο ένδυμα και για τη νύχτα.


Το denim είναι ένα άλλο στοιχείο που μπορεί να συμβάλλει αρκετά αποτελεσματικά σε αυτήν την κατηγορία. Αυτό που ψάχνουμε, είναι να παντρέψουμε καθημερινά ρούχα με επίσημα/ βραδινά για καθημερινές αξιοπρόσεκτες εμφανίσεις, χαμηλώνοντας πάντοτε το ρόλο των πρώτων.

Επίσημη καθορίζεται μία εμφάνιση από το στιλ που θα της προσδώσουμε και όχι από το ρούχο καθ’ αυτό.
ΠΤ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου