Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

ΑΝΑΓΛΥΦΟ (Men's exclusive)



Ο ανδρικός πληθυσμός στην πλειονότητα του, σε αντίθεση με το γυναικείο, δεν αισθάνεται ενοχές για το σώμα του, γεγονός απολύτως θετικό. Δεν τίθεται όμως ζήτημα αυτοπεποίθησης αλλά αυτό-συνειδητοποίησης  της φυσικής κατάστασης του καθενός, για την καταλληλότερη αντιμετώπιση της.
Η επίτευξη ενός διογκωμένου, εκρηκτικά γυμνασμένου σώματος έχει καθιερωθεί ως μόδα σήμερα στο ανδρικό κοινό. Ύστερα από την πολυπόθητη απόκτηση του προτύπου αυτού, οι άνδρες σπεύδουν να αγοράσουν στενά, κολλητά ρούχα, με στόχο την ανάδειξή του. Αν και ένα γυμνασμένο ανδρικό σώμα θεωρείται αξιοθαύμαστο, η έντονη προβολή του μέσα από το ρούχο, του προσδίδει μία γελοία υπόσταση, συγκρίνοντας το με σούπερ ήρωες. Αντίθετα μία φαρδιά γραμμή είναι περισσότερο κολακευτική, καθώς ένα T- shirt για παράδειγμα στηρίζεται στο στήθος, αναδεικνύοντας το και έπειτα αποκρύπτει το υπόλοιπο σώμα, προσδίδοντας ένα επιθυμητό μυστήριο.  Συνεχίζοντας στο κάτω μέρος, ένα κολλητό παντελόνι σε συνδυασμό με ένα γυμνασμένο πόδι, συνεπάγεται ένα τρισδιάστατο αποτέλεσμα, δίνοντας την εντύπωση του κολάν. Αποφύγετε λοιπόν τη skinny γραμμή, επιλέξτε φαρδύτερες γραμμές ή συνδυάστε ένα κολάν με μία βερμούδα. Στην περίπτωση που νομίζετε πως το σώμα σας βυθίζεται, στο σύνολο του, από φαρδιά ρούχα, προτιμήστε κάποιο στενό κομμάτι τονίζοντας ένα σημείο του κορμιού σας.
Από την άλλη πλευρά, βρίσκονται είτε εκείνοι που επιθυμούν να επιτύχουν ένα θεμιτό αποτέλεσμα, αλλά ακόμα παλεύουν στον αγώνα είτε απλά αδιαφορούν. Ένα αγύμναστο ανδρικό σώμα μπορεί να αντιμετωπίζει τρία κύρια προβλήματα: το πεσμένο στήθος, την μπυροκοιλιά και τα πιασίματα αριστερά και δεξιά στο κάτω μέρος της μέσης. Μία στενή επιλογή ρούχου θα εκθέσει με άσχημο τρόπο τα παραπάνω ελαττώματα. Ωστόσο και μια ανεπεξέργαστη φαρδιά επιλογή μπορεί να δημιουργήσει ανάλογο πρόβλημα. Εάν ωσότου η δεύτερη φορεθεί μέσα από το εκάστοτε παντελόνι, στόχος εξετελέσθη.
Επίσης το ύψος ενός άνδρα καθιστά τις μακριές μπλούζες ακατάλληλες, ειδικά σε συνδυασμό με κάποιο μποτάκι, διότι το πόδι τείνει να εξαφανιστεί. Η ανάδειξη του ποδιού, ίσως με ένα ψηλόμεσο παντελόνι για όσους τολμούν, οδηγεί σε οφθαλμαπάτη, προσφέροντας μία εικονική επιμήκυνση ύψους.   

Η στιλιστική μαζοποίηση αποτελεί σύνηθες φαινόμενο στον ανδρικό πληθυσμό, διαπερνώντας τη διαφορά μεταξύ ποικίλων σωματότυπων.
ΠΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου